İnstagram Karanlık Mod Nasıl Açılır ?

İnstagram Karanlık Mod Nasıl Açılır ?

Dünyaca kullanılan ve bilinen sosyal medya platformu Instagram, her geçen gün çıkardığı yeni özelliklerle üyelerine daha iyi bir deneyim yaşatıyor. Instagram'ın uzun zamandır beklenen özelliklerinden biri olan karanlık mod, aralarında karanlık mod veya gece modu olmak üzere birçok ciddi faydası bulunan bir özelliktir. Instagram son sürümünün gece modu özelliği hem iPhone hem de Android kullanıcıları tarafından kullanılabilen eğlenceli bir özellik. Instagram karanlık mod nedir nasıl açılır oldukça merak edilen bir konu.

Facebook veya Twitter gibi siteler de dahil olmak üzere Instagram dışında birçok platformda kullanıcılara sunulan karanlık mod, teknik olarak ekranın beyaz kısımlarının karardığı yerdir. Karanlık modun en önemli nedeni, birçok avantajının bulunması, özellikle her gün saatlerce ekran başında vakit geçiren kişiler için bu kadar popüler olmasına neden olmuştur. Ayrıca, ekranın çok fazla beyaz ışık gücü tükettiği varsayılırsa, karanlık mod ayrıca pil ömründen daha fazla tasarruf sağlar. Mavi ışık engelleyici ile kullanıldığında gözleri yormayan ve uyku sorununu engelleyen özelliğe de sahiptir.

Instagram’da Karanlık Mod Seçme

Düşük internet kullanımı, uzun pil ömrü ve sağlık açısından faydaları düşünüldüğünde Instagram gece moduna geçmek isteyebilirsiniz. Instagram karanlık mod nedir nasıl açılır sorusu özellikle karanlık modun gelmesiyle birlikte herkesçe sorulmaya başlandı. Uygulamanın kullanıcıları tarafından beğenilen bir özellik olan gece moduna geçiş çok kolay. Bundan önce Instagram uygulamanızı güncellemeniz gerekiyor. Uygulamanın güncel olup olmadığını merak ediyorsanız, App Store veya Google Play Store üzerinden Instagram güncellemelerini kontrol edin. Uygulamanız güncelse Instagram'ın gece modunu ayarlamak için manuel bir işlem yapmanız gerekecek. Uygulamayı karanlık moda geçirme işlemleri Android ve iPhone için farklıdır.

iPhone ve Android İçin Instagram Karanlık Moda Geçme

Instagram karanlık mod nedir nasıl açılır sorusuna cevaben, iPhone akıllı telefonunuzda Instagram kullanıyorsanız mevcut en son işletim sistemi olan iOS 14'te uygulamanın karanlık moda geçmesini sağlayabilirsiniz. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:

  • İlk olarak, telefonunuzdaki Ayarlar'a gidin.
  • Ayarlardan sonra ekranı ve parlaklık menüsünü göreceksiniz.
  • Ekran ve Parlaklık menüsüne gittiğinizde karşınıza çıkan menüde "karanlık mod" göreceksiniz. 
  • Karanlık moda tıklayın. 
  • Ancak bunu yaptığınızda telefonunuz sadece Instagram değil birçok uygulamada karanlık moda geçecektir. 
  • Instagram'ın karanlık mod özelliğini dilerseniz tüm gün etkinleştirebilir, dilerseniz günün belirli saatlerinde ekranı karanlık moda geçirebilirsiniz.

Instagram'da gece moduna geçmek Android'de de çok basit. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır: 

  • Öncelikle Android telefonunuzun arama bölümüne gidin ve burada gece modu veya karanlık mod için arama yapın. 
  • Bunun üzerine farklı ayarlar ekran ayarları, karanlık mod görünecektir. 
  • Bir sonraki adımda, Instagram uygulamasını seçmeniz gerekiyor. 
  • Bundan sonra Instagram artık telefonunuzda gece moduna sahip olacak.