İnstagram Silinen Mesajlar Geri Gelir Mi ?

İnstagram Silinen Mesajlar Geri Gelir Mi ?

Instagram kullanıcıları şu sorunun cevabını çok arıyor: Instagram silinen mesajlar geri gelir mi? Bazen kullanıcıların DM kutusunu temizlemek için Instagram mesajlarını silmeleri gerekiyor ve bazen de gelen mesajları göremiyorlar. DM kutusundan silinen mesajları kurtarmak isteyen kullanıcı sayısı oldukça fazladır. Onlara nasıl ulaşabileceklerini merak ediyorlar. Silinen Instagram mesajlarına erişmenin birkaç yolu vardır. Bu yöntemlerden birini deneyerek mesajları kurtarmayı deneyebilirsiniz.

Instagram pek çok veriyi arşivlemektedir. Dolayısıyla silinen verileriniz anında kaybolmaz. Bilgileriniz bir müddet daha Instagram veri tabanında saklı kalmaya devam eder. Tıpkı hesabınızı silmeye karar verip 30 gün içerisinde tekrar hesaba giriş yapabileceğiniz gibi verileriniz bir müddet daha saklanır.

Instagram çok fazla kullanılan ve dünya çapında bilinen bir uygulamadır. Kişilerin verileri saklansa da mesaj verileri saklanmaz. Fakat yine de mesajları geri getirmek için birkaç yol denenebilir. Bunun için uygulamalar olsa da uygulamalar çok güvenilmemesi gerektiğini hatırlatmakta fayda var. Silinen fotoğraf ya da hesap, uygulama kullanmadan Instagram ile iletişime geçilerek geri getirilebilir.

Instagram Silinen Mesajları Geri Getirme

Instagram silinen mesajlar geri gelir mi sorusunu araştıran kullanıcılara cevaben, Instagram üzerinden mesajları geri getirmek için hesabınıza girmeniz gerekir. Hesabınıza erişebiliyorsanız bu adımları takip ederek silinen mesajlarınızı geri getirmeye çalışabilirsiniz: 

  • Instagram hesabınızı açıp gizlilik ve güvenlik ayarlarına girin.
  • Verileri indir kısmına dokunun.
  • Açılan bölüme e-posta adresinizi yazın.

Bu adımlar takip edildiğinde e-posta adresinize verileriniz gönderilecektir. Bu verilerin size ulaşması biraz uzun sürebilir. Verilerinizi indirip klasöre çıkarmanız gereklidir. Bu yolla silinen verilerinizi detaylı bir şekilde görmeniz mümkündür.

Instagram'ın silinen mesajları geri getirmenize yaran pek çok uygulama olsa da bu uygulamaların güvenilir olduğunu düşünmek yanlıştır. Çünkü bu uygulamalar şifre talep ettikleri için Instagram hesaplarınıza erişim sağlar. Erişim sağladıkları için bilgilerinizi ele geçirebilirler veya hesabınız çalınabilir. Bunun için uygulamalara güvenmemek gerekir. Hesap şifrenizi isteyip hesabınıza erişen uygulamalar uzmanlar tarafından tavsiye edilmemekte ve kullanımı önerilmemektedir.

Engellenen Hesapta Mesaj Geri Getirme

Instagram hesabınızda birisini engellediyseniz ve o engellenen kişiyle bir mesaj geçmişiniz varsa, bu kişinin engelini kaldırabilir ve mesajları kurtarabilirsiniz. Instagram silinen mesajlar geri gelir mi sorusu engellenen hesaplar için kesinlikle evettir. Engellenen kişiyle bir DM geçmişiniz olduğunda mesajlarınız otomatik olarak silinir. Bunu yaparsanız, mesajları engellemeden önce silmemişseniz, engellemeyi kaldırdığınızda mesajlarınız tekrar DM kutunuzda görünecektir. Mesajları sildiyseniz, engellemeyi kaldırmak mesajları geri getirmeyecektir.

Genel olarak silinen mesajların tamamına ulaşmak mümkün değildir. Instagram, silinen mesajları yedekleyen bir uygulama olmadığından mesajları silerken iki kez düşünmek gerekir. Mesajlar veri kurtarma yoluyla sadece bir kısmı için erişime açık olur. Engellenen kişilerde engel kaldırılıp mesajlar tekrar görülebilse bile bu silinen mesajlarda çok mümkün değildir.